ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 13 Μαΐου 2023

Συνταγή : Σουβλάκι προβατίνας με σπέσιαλ μαρινάδα

Ετοιμάστε πρώτοι το πιο ζουμερό σουβλάκι προβατίνας, του Γιώργου Τσιλιγκίρη, σεφ-πατρόν του εστιατορίου Τηλέμαχος. Μαρινάρει την προβατίνα ακόμα και σε ξηρή μυζήθρα (!) Ένα σουβλάκι περιωπής, ιδανικό για BBQ.

10' προετοιμασία
10' ψήσιμο
8 ώρες αναμονή
Σύνολο: 8 ώρες και 20'

Υλικά

Τεμάχια: για 8-12 σουβλάκια

Διαδικασία


 
 
  1. Για να φτιάξουμε σουβλάκι προβατίνας με σπέσιαλ μαρινάδα, αρχικά ανακατεύουμε, σε ένα μπολ, το τυρί, τα σκόρδα, τα κρεμμύδια, το ξίδι, το ακτινίδιο, αλάτι και πιπέρι.
  2. Προσθέτουμε τα κομμάτια της προβατίνας και τα τρίβουμε με τα υλικά, για να απορροφήσουν τις γεύσεις και τα αρώματα.
  3. Αδειάζουμε όλο το μείγμα σε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα, το τυλίγουμε σφιχτά σε πακέτο και το βάζουμε σε ένα ταψί. Το αφήνουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ.
  4. Ετοιμάζουμε θράκα μέτρια προς δυνατή (το χέρι μας να αντέχει περίπου 8-10 δευτερόλεπτα σε απόσταση 10 εκ. πάνω από τη σχάρα).
  5. Περνάμε τα κομμάτια της προβατίνας σε μεταλλικές μικρές σούβλες ή καλαμάκια, εναλλάξ με ολόκληρα ντοματίνια και τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  6. Τα ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά. Προσέχουμε να μην τα παραψήσουμε, γιατί θα σκληρύνουν, θέλουμε να παραμείνουν ζουμερά.
  7. Ιδανικά συνοδεύουμε, το σουβλάκι προβατίνας με σπέσιαλ μαρινάδα, με πατάτες φούρνου – σε ταψί όπου έχουμε ανακατέψει ελαιόλαδο κατά βούληση, 2-3 σκελίδες σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και 2-3 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο.

Μυστικά

Μπορούμε εναλλακτικά να ψήσουμε τα σουβλάκια σε ελαφρώς λαδωμένο σχαροτήγανο ή στο γκριλ του φούρνου, σε λαδωμένη σχάρα τοποθετημένη ακριβώς κάτω από τις αντιστάσεις, για 1-2 λεπτά παραπάνω από τον χρόνο που χρειάζονται στην ψησταριά.

gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου