Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Συνταγή: Γρήγορη πίτα στο τηγάνι με φύλλο κρούστας βήμα – βήμα


Αυτή η γρήγορη και εύκολη συνταγή είναι μια πραγματική απόλαυση για τους λάτρεις του τυριού!

Με ένα πακέτο φύλλο κρούστας φτιάχνουμε στη στιγμή μια εύκολη πίτα τηγανιού με πιπεριές και φέτα. Είναι πραγματικά μια πανέξυπνη λύση όταν έρχονται φίλοι στο σπίτι και δεν έχουμε τίποτα να κεράσουμε. Αντί για πίτσα και σουβλάκι, σκαρώνουμε αυτή τη νόστιμη πιτούλα, βάζουμε και μπίρες να παγώνουν και εντυπωσιάζουμε τα πλήθη!


 
 
Γρηγόρη πίτα στο τηγάνι με φύλλο κρούστας βήμα – βήμαBγάζουμε το πακέτο με τα φύλλα από τη συσκευασία και, χωρίς να το ξεδιπλώσουμε, το κόβουμε σε φέτες με ένα μαχαίρι (με πάχος 1-1,5 εκ. περίπου κάθε φέτα). Μοιράζουμε τις φέτες σε δύο ίσα μέρη.

Γρηγόρη πίτα στο τηγάνι με φύλλο κρούστας βήμα – βήμα

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα αυγά, το γάλα, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το ξίδι, το πιπέρι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Γρηγόρη πίτα στο τηγάνι με φύλλο κρούστας βήμα – βήμα

Ξεδιπλώνουμε τις μισές φέτες (έτσι όπως τις κόψαμε, θα έχουν γίνει λεπτές λωρίδες ζύμης, σαν ξέφτια) και τις βουτάμε στο μπολ με το μείγμα όλες μαζί. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα ώστε να βραχούν καλά.

Γρηγόρη πίτα στο τηγάνι με φύλλο κρούστας βήμα – βήμα


 
 
Λαδώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και με μια τρυπητή κουτάλα παίρνουμε τις λωρίδες ζύμης από το μπολ, στραγγίζοντάς τες, και τις μεταφέρουμε στο τηγάνι. Τις απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.

Γρηγόρη πίτα στο τηγάνι με φύλλο κρούστας βήμα – βήμα

Από πάνω σκορπίζουμε τη φέτα και τα κυβάκια πιπεριάς (αν τα βάλουμε).

Γρηγόρη πίτα στο τηγάνι με φύλλο κρούστας βήμα – βήμα

Βουτάμε τις υπόλοιπες φέτες φύλλου στο μείγμα με τον ίδιο τρόπο που κάναμε και προηγουμένως. Τις μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα στο τηγάνι και καλύπτουμε τη φέτα με τις πιπεριές. Αδειάζουμε όσο μείγμα απέμεινε στο μπολ μέσα στο τηγάνι.

Γρηγόρη πίτα στο τηγάνι με φύλλο κρούστας βήμα – βήμα

Σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι και τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.

Με τη βοήθεια ενός πιάτου αναποδογυρίζουμε την πίτα με προσοχή, ώστε να την ψήσουμε και από την άλλη πλευρά. Σκεπάζουμε με το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να ροδίσει καλά και η κάτω πλευρά.

20' προετοιμασία
40' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την γρηγόρη πίτα στο τηγάνι με φύλλο κρούστας, βγάζουμε το πακέτο με τα φύλλα από τη συσκευασία και, χωρίς να το ξεδιπλώσουμε, το κόβουμε σε φέτες με ένα μαχαίρι (με πάχος 1-1,5 εκ. περίπου κάθε φέτα). Μοιράζουμε τις φέτες σε δύο ίσα μέρη.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα αυγά, το γάλα, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το ξίδι, το πιπέρι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  3. Ξεδιπλώνουμε τις μισές φέτες (έτσι όπως τις κόψαμε, θα έχουν γίνει λεπτές λωρίδες ζύμης, σαν ξέφτια) και τις βουτάμε στο μπολ με το μείγμα όλες μαζί.
  4. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα ώστε να βραχούν καλά.
  5. Λαδώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και με μια τρυπητή κουτάλα παίρνουμε τις λωρίδες ζύμης από το μπολ, στραγγίζοντάς τες, και τις μεταφέρουμε στο τηγάνι. Τις απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
  6. Από πάνω σκορπίζουμε τη φέτα και τα κυβάκια πιπεριάς (αν τα βάλουμε).
  7. Βουτάμε τις υπόλοιπες φέτες φύλλου στο μείγμα με τον ίδιο τρόπο που κάναμε και προηγουμένως.
  8. Τις μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα στο τηγάνι και καλύπτουμε τη φέτα με τις πιπεριές.
  9. Αδειάζουμε όσο μείγμα απέμεινε στο μπολ μέσα στο τηγάνι.
  10. Σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι και τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
  11. Με τη βοήθεια ενός πιάτου αναποδογυρίζουμε την πίτα με προσοχή, ώστε να την ψήσουμε και από την άλλη πλευρά.
  12. Σκεπάζουμε με το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να ροδίσει καλά και η κάτω πλευρά.
gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου