ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 2 Ιουλίου 2023

Ελεύθερος μέχρι τη δίκη ο πατέρας Αντώνιος


Με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του μία φορά τον μήνα και της εγγυοδοσίας ύψους 10.000 ευρώ αφέθηκε χθες ελεύθερος και αποχώρησε από το γραφείο της 22ης τακτικής ανακρίτριας ο πατέρας Αντώνιος, ο οποίος επί περίπου τέσσερις ώρες απολογούνταν για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια.

kivotos tou kosmou

Ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» κατά τη διάρκεια της απολογίας του αρνήθηκε μέχρι κεραίας το συγκεκριμένο αδίκημα και διέψευσε τις καταγγελίες των δύο νεαρών αγοριών, ηλικίας 19 και 15 ετών, ότι τους κακοποίησε σεξουαλικά σε χρονικό διάστημα κατά το οποίο φιλοξενούνταν σε δομές της ΜΚΟ.

Η διαδικασία της απολογία του πατρός Αντωνίου για την παραπάνω κακουργηματική κατηγορία ήταν μαραθώνια και χαρακτηρίστηκε από μυστικότητα. Ο ιερέας πέρασε το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου νωρίς το πρωί της Παρασκευής χωρίς να γίνει αντιληπτός από κάμερες και δημοσιογράφους. Στο πλευρό του είχε την πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή, η οποία εξετάστηκε από την ανακρίτρια ως μάρτυράς του. Είχε προηγηθεί το προηγούμενο διάστημα η εξέταση περίπου 20 προσώπων από την ανακρίτρια.

kivotos df 2

Τα πρόσωπα αυτά -ανάμεσά τους και τουλάχιστον πέντε φιλοξενούμενοι της ΜΚΟ- είχαν προταθεί από τον πατέρα Αντώνιο ως μάρτυρες υπεράσπισής του. Μάλιστα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι φιλοξενούμενοι της δομής φέρεται ότι κατάθεσαν στην ανακρίτρια πως ο 19χρονος, που πρώτος κατήγγειλε τον ιερέα για σεξουαλική κακοποίηση, τους προσέγγισε για να τους πείσει να τον καταγγείλουν και εκείνοι, χωρίς όμως ο ιερέας να έχει προβεί σε κάποια αξιόποινη πράξη σε βάρος τους.

Ο πατέρας Αντώνιος κατά τη διάρκεια της δικής του απολογίας χθες στην ανακρίτρια φέρεται ότι προσκόμισε βίντεο, το οποίο, κατά τους ισχυρισμούς του, αποδεικνύει ότι την ημέρα που ο 19χρονος τον κατήγγειλε για σεξουαλική κακοποίηση ο ίδιος βρισκόταν αλλού, όπως και ο νεαρός καταγγέλλων.

kivotos16888

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακρίτρια ρώτησε τον πατέρα Αντώνιο για τον λόγο που μπορεί να είχε ο 19χρονος ώστε να προβεί σε καταγγελία σε βάρος του. Απαντώντας ο ιερέας φέρεται ότι υποστήριξε πως ο 19χρονος είχε έντονη παραβατική συμπεριφορά, ενώ κατά τις πληροφορίες επικαλέστηκε και φωτογραφικό υλικό, το οποίο αποδεικνύει ότι ο νεαρός μετά την καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση έκανε πολυτελή ζωή. Το στοιχείο αυτό, σύμφωνα με όσα φέρεται ότι είπε στην ανακρίτρια ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου», αποτελεί ένδειξη ότι ο νεαρός άνδρας ενδεχομένως χρηματίστηκε.

Τον Σεπτέμβριο η δίκη

Η εμπλοκή του πατρός Αντωνίου με τη Δικαιοσύνη δεν εξαντλείται σε αυτή τη δικογραφία. Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ο ιερέας θα δικαστεί μαζί με επτά πρώην συνεργάτες του στη ΜΚΟ από Τριμελές Πλημμελειοδικείο για κατηγορίες που αφορούν κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος παιδιών που φιλοξενούνταν σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου». Κατά περίπτωση, ο πατέρας Αντώνιος και οι συνεργάτες του θα καθίσουν στο σκαμνί για τα πλημμελήματα της βαριάς σωματικής βλάβης ανηλίκων κατά συρροή, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης ανηλίκων κατά συρροή, της απλής σωματικής βλάβης κατά συρροή, της απειλής σε βάρος ανηλίκων κατά συρροή, της έκθεσης ανηλίκων σε κίνδυνο κατά συρροή και της ηθικής αυτουργίας σε όλες τις παραπάνω πράξεις. Το τελευταίο αυτό αδίκημα βαρύνει τον πατέρα Αντώνιο. Επιπλέον, για συνέργεια σε απλή σωματική βλάβη κατά συρροή θα δικαστεί παιδαγωγός σε δομή της «Κιβωτού» στην περιφέρεια.

kivotos16931

Πλέον σοβαρή χαρακτηρίζεται η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του πατρός Αντωνίου και της πρεσβυτέρας για τα οικονομικά της ΜΚΟ. Για την υπόθεση αυτή ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις στον εισαγγελέα ως ύποπτοι τέλεσης των κακουργημάτων της απιστίας, της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Για τη συγκεκριμένη δικογραφία διενεργήθηκε έρευνα από την εισαγγελία με τη συνδρομή της Οικονομικής Αστυνομίας. Στο πλαίσιο αυτής, προέκυψε ότι το ζεύγος προέβη σε αναιτιολόγητες δαπάνες άνω των 190.000 ευρώ κατά την αγορά ακίνητου στην Πωγωνιανή, τις επισκευές που έγιναν σε αυτό και την πληρωμή του φόρου μεταβίβασης. Σε ό,τι αφορά την υπεξαίρεση, για την οποία κλήθηκε σε εξηγήσεις το ζευγάρι, αυτή ανέρχεται στα 467.000 ευρώ και φέρεται ότι αφορά τα χρήματα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της «Κιβωτού του Κόσμου» το οποίο χρησιμοποιούσε ο πατέρας Αντώνιος, καθώς και χρήματα, κοσμήματα και χρυσές λίρες που εντοπίστηκαν σε θυρίδες.

espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου