ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023

Μαρουσάκης: Ο πολικός αεροχείμαρρος φέρνει χαμηλές θερμοκρασίες, καταιγίδες και χιόνια στη βόρεια Ελλάδα

Γιώργος Τσατραφύλλιας: Χιόνια από το βράδυ του Σαββάτου στη βόρεια ορεινή Ελλάδα και μέσα στη νύχτα πιθανότητα και σε πόλεις (Φλώρινα, Καστοριά, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα)..


Ο καιρός θα σημειώσει πρόσκαιρη βελτίωση σήμερα (24/11), σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, μετά τις βροχές που

σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης, όμως από το Σάββατο (25/11) θα έρθει κακοκαιρία εξπρές, με καταιγίδες και χιόνια στη Βόρεια Ελλάδα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του OPEN, σιγά σιγά οι βροχές θα μετατοπιστούν από τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα, προς το Αιγαίο. Ο καιρός θα βελτιωθεί στιγμιαία μέχρι το μεσημέρι, αλλά από το απόγευμα και μετά, θα σημειωθούν στα δυτικά, βροχές και τοπικές καταιγίδες.


 
 

Οι νοτιάδες επιμένουν σε Αιγαίο και Ιόνιο με ισχυρές εντάσεις και ο υδράργυρος θα φτάσει κοντά στους 20-23 βαθμούς Κελσίου. Η πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί κυρίως αύριο το βράδυ (25/11). Ετσι μέχρι και αύριο, οι θερμοκρασίες θα είναι καλές, στις περισσότερες περιοχές της χώρας.


Ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, με ανάρτηση στο Facebook, προειδοποιεί για το ενδεχόμενο επικίνδυνων φαινομένων. «Με το φθινόπωρο αργά αλλά σταθερά να κερδίζει ολοένα και πιο πολύ έδαφος μετά και τον λήθαργο στον οποίο είχε πέσει εδώ και αρκετό καιρό, κυλούν οι τελευταίες ημέρες καιρικά στη χώρα μας, με τα βροχόμετρα επιτέλους να "ξεσκουριάζουν" ειδικά για περιοχές προς τα ανατολικά και νότια θαλάσσια τμήματα και που έχουν ιδιαίτερη ανάγκη τις βροχές μετά από μια μεγάλη περίοδο έντονης ξηρασίας. Τα ποτάμια αέρα (σ.σ πολικός και υποτροπικός) πολύ ψηλά στην ατμόσφαιρα και που πηδαλιουχούν τα καιρικά συστήματα κάτω χαμηλά, αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους κατεβάζοντας τον βόρειο πόλο νοτιότερα στη Γηραιά Ήπειρο και κλείνοντας πονηρά το μάτι και στη χώρα μας θυμίζοντάς μας ότι ο Χειμώνας μπορεί να μην έχει κάνει αισθητή την παρουσία του προς τα νότια της Ευρώπης, παρόλα αυτά παρακολουθεί κρυμμένος τις εξελίξεις περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή που θα επιβιβαστεί στο πολικό ποτάμι για να φτάσει και στη χώρα μας», αναφέρει μεταξύ άλλων ο μετεωρολόγος, δίνοντας στη δημοσιότητα σχετικούς χάρτες.


 
 
 

Ο μετεωρολόγος του Alpha και του Weather2Go.gr, Γιώργος Τσατραφύλλιας εξήγησε σε ανάρτησή του στο Facebook πως έρχεται σκανδιναβικό κρύο, άνεμοι στα επίπεδα της θύελλας, ισχυρές καταιγίδες και χιόνια σε πόλεις της βόρειας Ελλάδας. «Συναγερμός στη χώρα μας το ερχόμενο Σ/Κ. Η κακοκαιρία Alexis φέρνει Σκανδιναβικό κρύο , ανέμους στα επίπεδα της θύελλας, ισχυρές καταιγίδες και χιόνια και σε πόλεις της βόρειας Ελλάδας».

Αναλυτικότερα αναφέρει:
Σάββατο:

-Ισχυρές καταιγίδες σε δυτικά ,Θράκη , ανατολικό και βόρειο Αιγαίο, Δωδεκάνησα.
-νοτιοδυτικοί και βαθμιαία βορειοδυτικοί άνεμοι μέχρι 10 μποφόρ.Θα πνέουν και στη στεριά ,της νότιας Εύβοιας, των νησιών ,της Αττικής (νότια) , της θεσσαλονίκης (βαρδάρης), στον ΠατραΪκό ,στον Κορινθιακό και στην Πελοπόννησο.
-Χιόνια από το βράδυ στη βόρεια ορεινή Ελλάδα και μέσα στη νύχτα πιθανότητα και σε πόλεις (Φλώρινα, Καστοριά, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα).

Κυριακή

-Ισχυρές καταιγίδες το πρωί σε ανατολικό Αιγαίο, Δωδεκάνησα
-Βορειοδυτικοί άνεμοι μέχρι 10 μποφόρ. Θα πνέουν και στη στεριά των παραπάνω περιοχών. Εξασθένηση από το απόγευμα.
-Χιονοπτώσεις νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά ορεινά, στα περισσότερα χιονοδρομικά και σε πόλεις της δυτικής Μακεδονίας.
-Εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας 12-14 βαθμούς. Χαρακτηριστικά: Αθήνα 7 ,Θεσσαλονίκη 3, Κοζάνη -3 (Κυριακή ξημερώματα) .
-Ισχυρός παγετός στη βόρεια Ελλάδα το πρωί.
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου