ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023

Ρούλα Μητροπούλου – Πέθανε η ιστορική διευθύντρια του περιοδικού «Ταχυδρόμος»


Πέθανε η δημοσιογράφος Ρούλα Μητροπούλου σε ηλικία 86 ετών .


Η Ρούλα Μητροπούλου είχε διατελέσει εκδότρια των περιοδικών του ΔΟΛ. Ήταν απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και η δημοσιογραφική σταδιοδρομία της άρχισε από το περιοδικό «Γυναίκα», του οποίου υπήρξε αρχισυντάκτρια.

 
 

Στη συνέχεια, η Ρούλα Μητροπούλου εργάστηκε στον ΔΟΛ. Υπήρξε διευθύντρια του περιοδικού «Ταχυδρόμος» και στη συνέχεια εκδότρια του «Marie Claire». Ο σύζυγός της, ο φωτογράφος Άγγελος Δημητριάδης, πέθανε τον Μάρτιο.

Μια φουρνιά από δυνατά ονόματα 

«Όσο ήμουν στη Γυναίκα θυμάμαι τρείς αρχισυντάκτες, την Ειρήνη Μπουζάλη, τη Μαριάννα Μουτζουρίδου και τον  Δημήτρη Κατσίμη. Η Μπουζάλη, ευγενική και ήρεμη, είχε την εμπιστοσύνη του Τερζόπουλου, η Μουτζουρίδου ήταν πολύ δυναμική και ο Κατσίμης είχε εντυπωσιάσει τον Τερζόπουλο με την εμφάνιση και τα πούρα του. Ο καθένας με τον τρόπο του συνέτεινε στην επιτυχία της Γυναίκας την συγκεκριμένη εποχή της θητείας του» θυμάται η δημοσιογράφος Όλγα Λαοπόδη – Iωάννου στο μπλογκ της (olgaioannou.wordpress.com) και συνεχίζει:


 
 

«Από τη σύνταξη της Γυναίκας πέρασαν πολλοί συντάκτες και κυρίως συντάκτριες που αργότερα εξελίχθηκαν στον χώρο. Η Ρούλα Μητροπούλου (την συνάντησα αργότερα ως εκδότρια στον ΔΟΛ), η Φανή Πετραλιά και η Όλγα Μπακομάρου, που εγκατέλειψαν τα περιοδικά για τις εφημερίδες, η Κατερίνα Δασκαλάκη, διευθύντρια αργότερα της Μεσημβρινής και ευρωβουλευτίνα, η Μάρω Κυριακού, η Βεατρίκη Σπηλιάδη, μετέπειτα τεχνοκριτικός στην Ελευθεροτυπία, η Σόνια Ζαχαράτου, ο Μανώλης Φουρτούνης, ο Παναγιώτης Βενάρδος, η Αλίκη Ξένου-Βενάρδου, η Μόσχα Ξύδη, η Ολυμπία Εξάρχου (η οποία το 1965 εξέδωσε το περιοδικό Μόδα), η Ερριέτα Μαυρουδή, που μεταπήδησε με επιτυχία στη διαφήμιση, η  Λιάνα Ελευθερουδάκη (καθόταν στο «θρανίο» ακριβώς πίσω μου) που ανέλαβε  αργότερα τη διεύθυνση σύνταξης του περιοδικού και συνέτεινε στην αλλαγή του ύφους του με θέματα κοινωνικά και πολιτιστικά».

«Και με το που είδα τη Ρούλα Μητροπούλου ένα βράδυ σε ένα μίτινγκ των παλιών συνεργατών του «Ταχυδρόμου», είπα «να’ τη! Αυτή είναι η ηρωίδα μου!»» – Μανίνα Ζουμπουλάκη

Από αριστερά: Η Ρούλα Μητροπούλου, η Φανή Πετραλιά και η Όλγα Λαοπόδη – Iωάννου / Photo: olgaioannou.wordpress.com

«Η ηρωίδα μου, η Ρούλα Μητροπούλου»

«Όταν μου ήρθε η ιδέα για αυτό το βιβλίο, άρχισε να τρέχει, βγήκε πολύ εύκολα. Υπήρχε, το είχα στο μυαλό μου. Και με το που είδα τη Ρούλα Μητροπούλου ένα βράδυ
σε ένα μίτινγκ των παλιών συνεργατών του «Ταχυδρόμου», είπα «να’ τη! Αυτή είναι η ηρωίδα μου!». Ήταν κομψή, εύθυμη, αστεία. Πάντα δούλευε, πάντα ήταν δυναμική, έχει τα τραύματά της όπως όλοι – δεν έφτασε στα 80 χωρίς απώλειες. Απολαμβάνει την οικογένειά της αλλά είναι ανεξάρτητη, έχει τη δική της ζωή» γράφει η δημοσιογράφος Μανίνα Ζουμπουλάκη για την έμπνευση του βιβλίου της «Το (σχεδόν) ημερολόγιο μιας 82χρονης» και συνεχίζει:

«Ακριβώς. Σκεφτόμουν δηλαδή αυτό, έτσι όπως μιλάμε εμείς τώρα, που είμαστε μπροστά στο φάσμα των γηρατειών… Δηλαδή όταν γεράσουμε δεν θα μιλάμε πια έτσι; Δεν θα γελάμε; Δεν το ήθελα. Αφού μας ξέρω, εμείς θα παραμείνουμε έτσι: σαν τη Μελίνα, την ηρωίδα του βιβλίου. Η οποία βασίζεται σε πραγματικά πρόσωπα, γυναίκες που γνωρίζω καλά και βρίσκονται σε αυτό το ηλικιακό φάσμα. Είναι απόλυτα αληθινές, ζούνε την τρίτη ηλικία τους με το χιούμορ, το κέφι και τη ζωντάνια που είχαν και στα 30 και στα 40, σε όλη τους τη ζωή».


in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου