VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Ρόδος: Σφράγισαν αιφνιδιαστικά το beach bar με τις ξαπλώστες μέσα στη θάλασσα - Ετοίμαζε... πάρτι παρά το λουκέτο [εικόνες]

Αιφνιδιαστικό σφράγισμα της επιχείρησης στη Ρόδο, που είχε γίνει γνωστή από πέρσι για τις κατασκευές με τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες μέσα στη θάλασσα.Σε μια αιφνιδιαστική κίνηση προχώρησαν συνεργεία της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου και όλων των άλλων εμπλεκόμενων φορέων, καθώς τα ξημερώματα της Παρασκευής σφράγισαν την παραλιακή επιχείρηση στην παραλία Αγία Μαρίνα της Ρόδου.


Επιπλέον απαγορεύτηκε η είσοδος εντός αυτού με σχετική σήμανση καθώς και η άσκηση οποιασδήποτε οικονομικής δραστηριότητας στον χώρο αυτό.


Το συγκεκριμένο μαγαζί είχε γίνει γνωστό από πέρυσι για τις κατασκευές με τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες μέσα στη θάλασσα και τους εργαζόμενους που αναγκάζονταν να βουλιάζουν μέχρι τον λαιμό στο νερό για να εξυπηρετήσουν τους θαμώνες.


Αρχικά, είχε ανακοινωθεί ότι η επιχείρηση θα σφραγιστεί στις 20 Ιουνίου. Η επιχείρηση ωστόσο, ανακοίνωσε ότι ενδιάμεσα θα κάνει πάρτι στις εγκαταστάσεις της. Το γλέντι ακυρώθηκε εκτάκτως, αφού το πρωί της Παρασκευής, οι αρμόδιες υπηρεσίες βρέθηκαν στον χώρο της επιχείρησης και τη σφράγισαν, όπως προκύπτει και απο το φωτογραφικό υλικό.
 
 



Κατά τον έλεγχο που είχε γίνει προ ημέρων, διαπιστώθηκε η εγκατάσταση παράνομων κατασκευών (19 μεταλλικές κατασκευές) εντός της θάλασσας καθώς και παραβάσεις στον αιγιαλό. Ανάλογη παράβαση είχε διαπιστωθεί και πέρυσι, στην ίδια παραλία και από την ίδια επιχείρηση, και αμέσως οι αρμόδιες υπηρεσίες προχώρησαν στην έκδοση των πρωτοκόλλων κατεδάφισης τους.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών "αποφασίστηκε η εν λόγω επιχείρηση να διενεργηθεί τις πρωινές ώρες προκειμένου να μην δημιουργηθεί όχληση στους λουόμενους και στην συνολική τουριστική δραστηριότητα της περιοχής.

Πλέον, η διαδικασία προβλέπει:

Πρώτον, την έκδοση του σχετικού προστίμου εντός της ημέρας το οποίο με βάση τον νέο αυστηρό νόμο που θεσπίστηκε πριν από λίγους μήνες, ανέρχεται στο 4πλάσιο του ανταλλάγματος που θα κατέβαλε ο επιχειρηματίας για ένα έτος αν είχε συνάψει σύμβαση.

Δεύτερον, την άμεση απομάκρυνση- εντός 48 ωρών- όλων των παράνομων ομπρελοκαθισμάτων καθώς και τα κινητά στοιχεία των μεταλλικών κατασκευών με ευθύνη του επιχειρηματία. Αν αυτό δεν γίνει, τότε την ευθύνη απομάκρυνσης την αναλαμβάνει ο Δήμος.

Τρίτον, για τα μεταλλικά στοιχεία θα εκδοθεί πρωτόκολλο κατεδάφισης εντός των επόμενων ημερών".



Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε: "Το έχω ξαναπεί και το υπογραμμίζω. Ας το καταλάβουν όλοι ανεξαιρέτως και κυρίως αυτοί που νομίζουν ότι θα μας ξεγελάσουν και ότι μπορούν να περιφρονούν τον νόμο: όπως κάναμε πέρυσι, όπως κάναμε σήμερα στη Ρόδο, έτσι θα κάνουμε και από εδώ και στο εξής. Νομιμότητα παντού! Και κανένα τερτίπι δεν πρόκειται να μας εμποδίσει. Είναι βασική προϋπόθεση για να γίνει αυτή η χώρα καλύτερη".

Τέλος, σημειώνεται πως πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί σύσκεψη υπό τον συντονισμό της Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας Ν. Κόλλια με εκπροσώπους του Δήμου Ρόδου, της ΕΛΑΣ, της οικονομικής αστυνομίας, στελεχών του Υπουργείου Ναυτιλίας και του Λιμεναρχείου Ρόδου προκειμένου να διασφαλιστεί ότι όλα τα παραπάνω θα εφαρμοστούν στο ακέραιο χωρίς καθυστερήσεις και εκπτώσεις ως προς τις προβλέψεις του νόμου.






thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου