Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Ποια φρούτα έχουν τις λιγότερες θερμίδες και ποια να επιλέξουμε - Τα οφέλη τους



Τα φρούτα είναι σημαντικό μέρος μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής.
Ιδανική επιλογή για το καλοκαίρι, ένα σνακ που μας χορταίνει και μπορούμε να το έχουμε μαζί μας ανά πάσα στιγμή. Τα φρούτα είναι σημαντικό μέρος μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής για πολλούς λόγους:


Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά

Τα φρούτα περιέχουν βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά που είναι απαραίτητα για την υγεία μας. Οι βιταμίνες C και A, το κάλιο και το φολικό οξύ είναι μερικά από τα βασικά θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται στα φρούτα.

Πηγή φυτικών ινών

Τα φρούτα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, βοηθούν στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας και συμβάλλουν στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους.
Μειωμένος κίνδυνος ασθενειών

Η κατανάλωση φρούτων έχει συνδεθεί με μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης χρόνιων ασθενειών όπως καρδιαγγειακές παθήσεις, υπέρταση και κάποιες μορφές καρκίνου.
Προσφέρουν ενυδάτωση


 
 
Πολλά φρούτα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, συμβάλλοντας στην ενυδάτωση του οργανισμού.
Είναι χαμηλά σε θερμίδες και λιπαρά


 
 
Τα περισσότερα φρούτα είναι χαμηλά σε θερμίδες και δεν περιέχουν κορεσμένα λίπη, γεγονός που τα καθιστά ιδανικά για όσους θέλουν να διατηρήσουν ή να χάσουν βάρος.
Φυσικά σάκχαρα

Τα φρούτα περιέχουν φυσικά σάκχαρα που παρέχουν ενέργεια χωρίς τις αρνητικές επιπτώσεις των προστιθέμενων σακχάρων που βρίσκονται σε επεξεργασμένα τρόφιμα.
Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος

Οι αντιοξειδωτικές ουσίες που βρίσκονται στα φρούτα, όπως η βιταμίνη C, βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στην προστασία από λοιμώξεις.
Ποια όμως είναι χαμηλά σε θερμίδες;

Φράουλες: Μόλις 32 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια.
Πεπόνι: 34 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια.
Καρπούζι: Περίπου 30 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια.
Βερίκοκα: Περίπου 50 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια.
Ροδάκινα: 40 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια.
Μήλα: 52 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια.
Αχλάδια: Περίπου 57 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια.
Βατόμουρα: Περίπου 43 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια.

Τα οφέλη

Καρπούζι: Πλούσιο σε νερό (περίπου 92%), το καρπούζι βοηθά στην ενυδάτωση. Περιέχει λυκοπένιο, ένα αντιοξειδωτικό που συμβάλλει στην προστασία από καρδιαγγειακές παθήσεις και κάποιες μορφές καρκίνου. Επίσης, περιέχει βιταμίνες A και C.


 
 
Πεπόνι: Επίσης πλούσιο σε νερό, το πεπόνι βοηθά στην ενυδάτωση και την καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Περιέχει βιταμίνες A και C και βήτα-καροτίνη.

Ροδάκινα: Περιέχουν βιταμίνες A και C. Τα ροδάκινα συμβάλλουν στην καλή όραση και την υγεία του δέρματος. Επίσης, περιέχουν φυτικές ίνες που βοηθούν στην πέψη.

Κεράσια: Τα κεράσια έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και περιέχουν ανθοκυανίνες που βοηθούν στη μείωση των πόνων των μυών και των αρθρώσεων. Επίσης, είναι καλή πηγή βιταμίνης C.

Βερίκοκα: Πλούσια σε βήτα-καροτίνη και βιταμίνη A, τα βερίκοκα συμβάλλουν στην καλή όραση και την υγεία του δέρματος. Περιέχουν επίσης αντιοξειδωτικά που προστατεύουν τα κύτταρα.

Φράουλες: Περιέχουν υψηλές ποσότητες βιταμίνης C και αντιοξειδωτικών που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και συμβάλλουν στην υγεία της καρδιάς. Επίσης, έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Σταφύλια: Έχουν αντιοξειδωτικά όπως η ρεσβερατρόλη, που έχει καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες. Βοηθούν επίσης στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου και του κυκλοφορικού συστήματος.

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου