VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 28 Ιουλίου 2024

5 τρόποι για να χάνεις βάρος ενώ κοιμάσαι



Σε πήρε ο ύπνος και δεν πρόλαβες να πας για προπόνηση;
Δες τους 5 τρόπους να χάσεις βάρος ενώ κοιμάσαι!
Αν νομίζεις ότι η απώλεια βάρους είναι δυνατή μόνο με σκληρές προπονήσεις και ατελείωτη δίαιτα, ξανασκέψου το. Έχουμε μερικά φανταστικά νέα που θα σε κάνουν να πηδήξεις από χαρά γιατί μπορείς να χάσεις αυτά τα ενοχλητικά κιλά ενώ κοιμάσαι.


Σύμφωνα με μια μελέτη του 2021 που δημοσιεύθηκε στο International Journal of Obesity, ο καλύτερος ύπνος συσχετίζεται με αυξημένη απώλεια βάρους και λίπους και χαμηλότερα ποσοστά παχυσαρκίας.


Οι δέκα κανόνες για να χάσεις βάρος (και να διατηρήσεις το αποτέλεσμα)
5 τρόποι να αδυνατίσεις ενώ κοιμάσαιΚοιμήσου επαρκώς
Απέφυγε την καφεΐνη
Κοιμήσου σε δροσερό δωμάτιο

 
 
Απέφυγε το φαγητό πριν τον ύπνο
Πρόγραμμα ύπνου
1. Κοιμήσου επαρκώς

Πρώτα απ' όλα, ο επαρκής ύπνος είναι απαραίτητος για την υγιή διαχείριση του βάρους. Μελέτες δείχνουν ότι ο ύπνος τουλάχιστον επτά ωρών κάθε βράδυ μπορεί να βοηθήσει να διατηρήσεις τις ορμόνες της πείνας σου υπό έλεγχο και τον μεταβολισμό σου ενεργό.

Όταν δεν ξεκουράζεσαι αρκετά, τείνεις να τρως περισσότερο, προκαλώντας διαταραχή στις ορμόνες σου. Αυτό μπορεί να αλλάξει το πόσο χορτάτη ή πεινασμένη νιώθεις κατά τη διάρκεια της ημέρας και μπορεί να επιθυμείς ορισμένα τρόφιμα που είναι πιθανότατα υψηλότερα σε θερμίδες, υδατάνθρακες και λιπαρά. Επιπλέον, το σώμα σου καίει περισσότερες θερμίδες όταν κοιμάσαι βαθιά για περισσότερη ώρα.
2. Απέφυγε την καφεΐνη

Η μείωση της καφεΐνης και των διεγερτικών ουσιών, ειδικά το απόγευμα και το βράδυ, μπορεί να αναβαθμίσει σοβαρά την ποιότητα του ύπνου σου. Επίλεξε εναλλακτικές λύσεις χωρίς καφεΐνη, όπως τσάι από βότανα, για έναν πιο ξεκούραστο ύπνο.

Απέφυγε την κατανάλωση καφεΐνης ή άλλων διεγερτικών ουσιών αρκετές ώρες πριν από τον ύπνο. Αυτές οι ουσίες μπορούν να διαταράξουν τα πρότυπα ύπνου και να επηρεάσουν τον φυσικό κύκλο ύπνου-αφύπνισης του σώματός σου, επηρεάζοντας ενδεχομένως τη διαχείριση του βάρους.
3. Κοιμήσου σε δροσερό δωμάτιο

Διατήρησε το υπνοδωμάτιό σου δροσερό και άνετο για καλύτερο ύπνο. Μελέτες δείχνουν ότι ο ύπνος σε πιο δροσερές θερμοκρασίες μπορεί να βοηθήσει το σώμα σου να χαλαρώσει και να προωθήσει τη βαθιά αναζωογονητική ξεκούραση.

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες ενεργοποιούν το καφέ λίπος, έναν τύπο λίπους που καίει θερμίδες για να παράγει θερμότητα. Ο ύπνος σε ένα δωμάτιο γύρω στους 19 βαθμούς Κελσίου μπορεί να βοηθήσει το σώμα σου να κάψει περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια του ύπνου.
4. Απέφυγε το φαγητό πριν τον ύπνο

Οι βραδινές λιγούρες είναι δελεαστικές, αλλά προσπάθησε να αντισταθείς στην επιθυμία να φας λίγο πριν τον ύπνο. Έρευνες αποκαλύπτουν ότι το φαγητό αργά μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την πέψη σου και να προκαλέσει υπερκατανάλωση θερμίδων, οδηγώντας σε αύξηση του σωματικού βάρους. Αντ' αυτού, απόλαυσε ένα ελαφρύ δείπνο νωρίς, για να δώσεις στο σώμα σου αρκετό χρόνο να χωνέψει πριν πέσεις για ύπνο.
5. Πρόγραμμα ύπνου

Ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου είναι απαραίτητο για την υγιή απώλεια βάρους. Τα ευρήματα μιας μελέτης του 2020 προτείνουν να διατηρείς ένα τακτικό πρόγραμμα ύπνου πηγαίνοντας για ύπνο και ξυπνώντας την ίδια ώρα κάθε μέρα, ακόμη και τα Σαββατοκύριακα.

 shape.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου