VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

Από τον καφέ και τα αυγά μέχρι το πότε πρέπει να τρώμε: Οι μεγαλύτεροι μύθοι διατροφής που καταρρίπτουν οι ειδικοί

Οι ειδικοί ξεκαθαρίζουν το τοπίο στους πιο διαδεδομένους μύθους για την καθημερινή μας διατροφή.Από τα πόσα αυγά μπορούμε να καταναλώνουμε την εβδομάδα, το εάν πρέπει να πίνουμε τον καφέ μας σκέτο… μέχρι πόσες φορές την εβδομάδα μπορούμε να κάνουμε καρδιαγγειακή άσκηση και μέχρι ποια ώρα μπορούμε να τρώμε για να μην παχύνουμε, οι μύθοι γύρω από τη διατροφή είναι πολλοί. Οι ειδικοί ξεκαθαρίζουν το "τοπίο" στους πιο διαδεδομένους από αυτούς.


Μύθος: Τα λιπαρά κάνουν κακό


Αλήθεια: Δεν είναι όλα τα λιπαρά. Τα "καλά" λιπαρά, όπως τα μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά, μπορούν να είναι επωφελή για την καρδιαγγειακή υγεία. Το αβοκάντο, οι ξηροί καρποί και το ελαιόλαδο είναι καλές πηγές αυτών των λιπαρών. Αντίθετα, τα κορεσμένα και τα τρανς λιπαρά, που βρίσκονται σε επεξεργασμένα τρόφιμα, πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο.


Μύθος: Ο κρόκος των αυγών ανεβάζει την χοληστερίνη

Αλήθεια: Οι τελευταίες έρευνες καταρρίπτουν το ημερήσιο όριο κατανάλωσης αυγών, αλλά υποστηρίζουν πως τα αυγά που είναι εμπλουτισμένα με Ω3 λιπαρά. Οι ειδικοί τονίζουν πως τα αυγά είναι καθαρή πηγή υψηλής ποιότητας πρωτεΐνης και είναι πλούσια σε σημαντικά θρεπτικά συστατικά.

Μύθος: Οι υδατάνθρακες πρέπει να αποφεύγονται εάν θέλουμε να αδυνατίσουμε

Αλήθεια: Οι υδατάνθρακες είναι η κύρια πηγή ενέργειας για το σώμα. Ωστόσο, η ποιότητα των υδατανθράκων έχει σημασία. Οι σύνθετοι υδατάνθρακες, όπως τα ολικής άλεσης προϊόντα, οι λαχανικά και τα όσπρια, είναι πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες. Οι απλοί υδατάνθρακες, όπως η ζάχαρη, μπορεί να οδηγήσουν σε απότομες αυξομειώσεις της γλυκόζης στο αίμα και πρέπει να καταναλώνονται με προσοχή.

Μύθος: Τα φυσικά σάκχαρα, όπως το μέλι ή το σιρόπι αγαύης, είναι πιο υγιεινά από την επιτραπέζια ζάχαρη

 
 

Αλήθεια: Οποιοσδήποτε τύπος ζάχαρης καταναλώνεται σε υπερβολικές ποσότητες μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, διαβήτη, αλλά και καρκίνου.

Μύθος: Η αποτοξίνωση με χυμούς καθαρίζει το σώμα

Αλήθεια: Το σώμα μας διαθέτει φυσικούς μηχανισμούς αποτοξίνωσης, όπως το ήπαρ και τα νεφρά. Αυτό που χρειάζεται όπως λένε οι ειδικοί είναι μια ισορροπημένη διατροφή με ποικιλία θρεπτικών συστατικών.

Μύθος: Δεν κάνει να τρώμε μετά τις 8 το βράδυ

Αλήθεια: Το σώμα μας δεν αποθηκεύει τις θερμίδες διαφορετικά ανάλογα με την ώρα της ημέρας. Η συνολική κατανάλωση θερμίδων και η ποιότητα των τροφίμων είναι πιο σημαντική από το πότε τα καταναλώνουμε. Ωστόσο, παρατηρείται πως το βράδυ καταναλώνουμε περισσότερες θερμίδες εάν δεν έχουμε φάει σωστά μέσα στην ημέρα.

Μύθος: Τα προϊόντα με χαμηλά λιπαρά είναι πιο υγιεινά

Αλήθεια: Πολλά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά περιέχουν περισσότερη ζάχαρη ή άλλα πρόσθετα για να βελτιώσουν τη γεύση. Για αυτό θα πρέπει να διαβάζουμε τις ετικέτες των τροφίμων.


 thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου