Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024

Η στιγμή που δημοσιογράφος του BBC κάνει έξαλλο τον Πούτιν - Η ερώτηση που στρίμωξε για τα καλά τον Ρώσο Πρόεδρο

Ο Στιβ Ρόζενμπεργκ δεν "χάιδεψε τα αυτιά" του Πούτιν, δεν είπε αυτά που ήθελε να ακούσει και έχει συνηθίσει ο Ρώσος πρόεδροςΔεν κατάφερε να συγκρατήσει την οργή του ο Βλαντιμίρ Πούτιν στο τέλος της συνέντευξης Τύπου της τριήμερης σύνοδο κορυφής BRICS στην πόλη Καζάν, όταν την τελευταία ερώτηση την έκανε δημοσιογράφος του BBC. Ο Στιβ Ρόζενμπεργκ δεν "χάιδεψε τα αυτιά" του Πούτιν, δεν είπε αυτά που ήθελε να ακούσει και έχει συνηθίσει ο Ρώσος πρόεδρος.


Ο Πούτιν από την Τρίτη ήταν ο χαμογελαστός οικοδεσπότης σε δεκάδες παγκόσμιους ηγέτες και αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένων του Κινέζου Σι Τζινμπίνγκ και του ΝΑΤΟϊκού μέλους, τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Ο Πούτιν είχε εξαπολύσει μύδρους για τις "μεθόδους διαστρέβλωσης" που ακολουθεί η Δύση για τη διατήρηση του παγκόσμιου ελέγχου. Κατηγόρησε τη Δύση ότι καταπνίγουν την ανάπτυξη των αναδυόμενων οικονομιών, χειραγωγούν τα χρηματιστήρια και "επιδεινώνουν παλιές διαφωνίες".

Τα λεγόμενά του έγιναν ευρέως αποδεκτά από τους παρευρισκόμενους και καθώς ο Πούτιν κατευθυνόταν στην τελευταία του συνέντευξη Τύπου στη σύνοδο κορυφής χθες, είχε κάθε λόγο να εμφανιστεί με καλή διάθεση, έχοντας την αμέριστη προσοχή σε μεγάλο βαθμό ενός "αιχμαλωτισμένου"- από την ομιλία του- κοινού.
 
 
>
Γρήγορα όμως επανήλθε στην πραγματικότητα από τον Στιβ Ρόζενμπεργκ του BBC, στον οποίο δόθηκε η ευκαιρία να κάνει την τελευταία ερώτηση στη συνέντευξη Τύπου της συνόδου κορυφής.

Ο Γραμματέας Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ άφησε να εννοηθεί τί ήταν πιθανό να συμβεί όταν παρουσίασε τον άνθρωπο του BBC δηλώνοντας: "Για την τελευταία ερώτηση της ημέρας θα ήθελα να δώσω τον λόγο στο BBC... Ένας σπάνιος καλεσμένος αυτές τις μέρες! Ο Στιβ Ρόζενμπεργκ".

Ο Ρόζενμπεργκ, όπως γράφει χαρακτηριστικά η DailyMail, στάθηκε δεόντως μπροστά στο μικρόφωνο και είπε ήρεμα στον Πούτιν ότι, ο πόλεμος του στην Ουκρανία είναι σε πλήρη αντίθεση με τις αρχές που υποστηρίζουν οι BRICS: Της δικαιοσύνης, της περιφερειακής σταθερότητας και της ασφάλειας και ενός δίκαιου κόσμου.

"Πώς ταιριάζει όλο αυτό με τις ενέργειές σας τα τελευταία δυόμισι χρόνια; Η εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία… Πού είναι η δικαιοσύνη, η σταθερότητα και η ασφάλεια;". ρώτησε ο Βρετανός δημοσιογράφος.



Ο Ρόζενμπεργκ επεσήμανε επίσης ότι δεν είναι μόνο η Ουκρανία, αλλά και οι Ρώσοι πολίτες, οι πόλεις και τα ρωσικά εδάφη κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία που αισθάνονταν επίσης το βάρος του πολέμου από επιθέσεις με drone, μεγάλες απώλειες κατά μήκος της πρώτης γραμμής και εισβολές πέρα από τα σύνορα από τις ουκρανικές δυνάμεις.

Ο Πούτιν εκείνη τη στιγμή έγραφε με μανία σε ένα σημειωματάριο μπροστά του, καθώς ο Ρόζενμπεργκ παρέδιδε τον λόγο εκείνη τη στιγμή στον Ρώσο πρόεδρο μετά την ερώτησή του. Με οργισμένο βλέμμα ο Πούτιν ξεκίνησε την απάντησή του…

"Είναι δίκαιο που επί χρόνια οι (δυτικοί) εταίροι μας για χρόνια αγνόησαν τις συνεχείς εκκλήσεις μας να μην επεκτείνουν το ΝΑΤΟ προς την Ανατολή; Να μας πουν ψέματα κατάματα και να παραβιάσουν όλες τις υποχρεώσεις τους... Να μπουν στην Ουκρανία και να φτιάξουν στρατιωτικές βάσεις;".


Συνέχισε κατηγορώντας τις ΗΠΑ για ενορχήστρωση και χρηματοδότηση ενός "πραξικοπήματος στην Ουκρανία το 2014": Ένα θέμα κεντρικό στην αφήγηση του Κρεμλίνου που αντιτίθεται στη δήλωση του Λευκού Οίκου ότι η προσάρτηση της Κριμαίας το 2014 και η επακόλουθη εισβολή στην Ουκρανία οφείλονταν αποκλειστικά στη ρωσική επιθετικότητα.

Καθώς η διάσκεψη πλησίαζε στο τέλος της, ο Ρόζενμπεργκ έκανε μια δεύτερη ερώτηση, αναφερόμενη στους ισχυρισμούς της βρετανικής MI5 ότι Ρώσοι πράκτορες "δημιουργούσαν χάος" στους δρόμους της Βρετανίας.

Αυτό φάνηκε να είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Πούτιν, ο οποίος γέλασε δυνατά, ευχαρίστησε τον Ρόζενμπεργκ για την ερώτηση, που του το υπενθύμισε και απέρριψε την φημολογία αμέσως ως "απόλυτο σκουπίδι", καθώς όπως είπε, αυτά συμβαίνουν σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις.
thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου