Φτιαγμένο με υλικά όπως βρώμη, ελαιόλαδο και γιαούρτι, είναι μια υγιεινή επιλογή που δεν θυσιάζει τη γεύση. Και αν θέλεις να το κάνεις ακόμη πιο υγιεινό για μικρούς και μεγάλους, μπορείς να αντικαταστήσεις τη ζάχαρη με πάστα χουρμά – μια φυσική και γευστική εναλλακτική! Δες παρακάτω τη συνταγή που είδαμε στη σελίδα των διατροφολόγων Βλάση Λέπουρα και Μαρίας Τσιριντάνη στο Instagram (@keep_eat_healthy).
Κέικ λεμονιού
Υ Λ Ι Κ Α:
180gr καστανή ζάχαρη
3 αυγά
80ml ελαιόλαδο
100gr γιαούρτι στραγγιστό
45ml χυμό λεμόνι
13gr ξύσμα λεμονιού (απο 3τμχ)
225gr φαρίνα βρώμης
5ml υγρή βανίλια ή 1 βανιλίνη
2κ.γ/10gr baking powder
1/2κ.γ αλάτι
10gr παπαρουνοσπορο
Για το frosting λεμονιού (το οποίο είναι προαιρετικό):
300gr τυρί κρέμα
100gr ζάχαρη άχνη
Ξύσμα και χυμό απο 1 λεμόνι
________________________________________
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η:
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175oC στον αέρα
2. Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη και το ελαιόλαδο και "χτυπάμε" δυνατά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
3. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ρευστή ομογενοποιημένη ζύμη
4. Περνάμε με λίγο ελαιόλαδο και αλεύρι μια αντικολλητική φόρμα 23cm και προσθέτουμε την ζύμη
5. Ψήνουμε για 35-40 λεπτά περίπου και τεσταρουμε αν εχει ψηθεί (καρφώνουμε στην μέση ένα μαχαίρι και αφαιρώντας το δεν θελουμε να υπάρχει ζύμη επάνω)
6. Αφήνουμε 10 λεπτά περίπου να κρυώσει και κόβουμε σε 12 μερίδες των 80gr περίπου
Για το frosting(το οποίο είναι προαιρετικό) ανακατεύουμε με το μίξερ ολα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν
shape.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου