Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

Συνταγή: Κέικ λεμονιού με βρώμη και παπαρουνόσπορο από τον διατροφολόγο




Αφράτο, ελαφρύ και γεμάτο αρώματα.Το λεμόνι δίνει πάντα μια φρέσκια νότα σε κάθε γλυκό, και αυτό το κέικ λεμονιού δεν αποτελεί εξαίρεση! Αφράτο, ελαφρύ και γεμάτο αρώματα, συνδυάζει τέλεια την απόλαυση με τα θρεπτικά συστατικά, χωρίς περιττές ενοχές.


Φτιαγμένο με υλικά όπως βρώμη, ελαιόλαδο και γιαούρτι, είναι μια υγιεινή επιλογή που δεν θυσιάζει τη γεύση. Και αν θέλεις να το κάνεις ακόμη πιο υγιεινό για μικρούς και μεγάλους, μπορείς να αντικαταστήσεις τη ζάχαρη με πάστα χουρμά – μια φυσική και γευστική εναλλακτική! Δες παρακάτω τη συνταγή που είδαμε στη σελίδα των διατροφολόγων Βλάση Λέπουρα και Μαρίας Τσιριντάνη στο Instagram (@keep_eat_healthy).

Κέικ λεμονιού

Υ Λ Ι Κ Α:
180gr καστανή ζάχαρη
3 αυγά
80ml ελαιόλαδο
100gr γιαούρτι στραγγιστό
45ml χυμό λεμόνι
13gr ξύσμα λεμονιού (απο 3τμχ)
225gr φαρίνα βρώμης
5ml υγρή βανίλια ή 1 βανιλίνη
2κ.γ/10gr baking powder
1/2κ.γ αλάτι
10gr παπαρουνοσπορο

Για το frosting λεμονιού (το οποίο είναι προαιρετικό):
300gr τυρί κρέμα
100gr ζάχαρη άχνη
Ξύσμα και χυμό απο 1 λεμόνι
________________________________________
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η:

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175oC στον αέρα

2. Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη και το ελαιόλαδο και "χτυπάμε" δυνατά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

3. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ρευστή ομογενοποιημένη ζύμη

4. Περνάμε με λίγο ελαιόλαδο και αλεύρι μια αντικολλητική φόρμα 23cm και προσθέτουμε την ζύμη

 
 

5. Ψήνουμε για 35-40 λεπτά περίπου και τεσταρουμε αν εχει ψηθεί (καρφώνουμε στην μέση ένα μαχαίρι και αφαιρώντας το δεν θελουμε να υπάρχει ζύμη επάνω)

6. Αφήνουμε 10 λεπτά περίπου να κρυώσει και κόβουμε σε 12 μερίδες των 80gr περίπου

Για το frosting(το οποίο είναι προαιρετικό) ανακατεύουμε με το μίξερ ολα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν

 

 shape.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου