Υλικά
1 φλιτζ. τσαγιού τραχανάς ξινός (ή γλυκός) αλευρένιος
1.200 ml ζωµός λαχανικών ή νερό
50 ml ελαιόλαδο
λίγο αλάτι.
Διαδικασία
Σε µια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρώς τον τραχανά, ανακατεύοντας ώστε να λαδωθεί καλά.
Προσθέτουµε το ζωµό ή το νερό και λίγο αλάτι.
Όταν πάρει βράση, ανακατεύουµε, χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοβράζουµε για 10 - 15 λεπτά ή µέχρι να χυλώσει η σούπα. Δεν σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καπάκι.
Μυστικά: Σερβίρουµε µε θρυμματισμένη φέτα ή με τριμμένη παρμεζάνα.
thetoc.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου