ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Το φαρμακείο της φύσης κατά του Καρκίνου...


 






Δεν είναι τυχαίο που τα χαρακτηρίζουν υπερφρούτα. Τα κόκκινα φρούτα περιέχουν πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικές ουσίες και μέταλλα, που βοηθούν στην καταπολέμηση της πνευματικής κούρασης. Επίσης, χάρη στην ισχυρή αντιοξειδωτική δράση τους αναχαιτίζεται η ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων...
Ειδικά η μαύρη σταφίδα θεωρείται από τις πλέον θρεπτικές φυτικές τροφές. Εκτός του ότι διαθέτει όλες τις πολύτιμες ουσίες των κόκκινων φρούτων, η μαύρη σταφίδα είναι επίσης διουρητική και περιέχει ουσίες που καταπολεμούν βακτήρια στο στόμα τα οποία ευθύνονται για την τερηδόνα και την ουλίτιδα.
Το ρόδι, το μάνγκο, το ακτινίδιο, ο ανανάς έχουν και αυτά έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού. Το ρόδι είναι γνωστό για την αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση του, γεγονός που το καθιστά ένα ισχυρό όπλο κατά του καρκίνου του προστάτη. Έχει γενικά την ιδιότητα να επιβραδύνει την ανάπτυξη καρκινικών όγκων, να αποτρέπει τον πολλαπλασιασμό τους και να μειώνει τον κίνδυνο υποτροπής. Το μάνγκο αποτελεί καλή πηγή βιταμίνης Α και C και είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες. Περιέχει επίσης σε αφθονία την ουσία β-καροτίνη - εξ ου και το χρώμα του- η οποία έχει συνδεθεί με την υγεία του δέρματος. Το ακτινίδιο έχει μόλις 70 θερμίδες και έχει πολύ μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και φυτικές ίνες. Γι΄ αυτόν τον λόγο θεωρείται ένα πολύ καλό φρούτο για την ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού έναντι των μικροβίων και τη σωστή λειτουργία του εντέρου. Τα εξωτικά φρούτα ενισχύουν το μυϊκό σύστημα, την όραση και το ανοσοποιητικό σύστημα. Όσον αφορά τον ανανά, είναι μύθος ότι καίει το λίπος, όμως είναι επιβεβαιωμένο ότι διευκολύνει τη χώνεψη. 
Ακόμη και κατεψυγμένα τα φρούτα, διατηρούν τις αντικαρκινικές ιδιότητές τους.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Μάρω Βακαλοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου