ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

17 μυστικά για να φτάσετε τα…100


Για να βγάλετε …ψεύτες λοιπόν τους φίλους σας, ακολουθήστε 17 απλά και καθημερινά βήματα, που δε θα σας χαρίσουν μόνο μακροβιότητα, αλλά και ευημερία..
1. Γελάτε είναι μεταδοτικό
Σε μια μελέτη του 2012, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Aging», ερευνητές από το Albert Einstein College of Medicine και το Πανεπιστήμιο Yeshiva εντόπισαν ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά στις προσωπικότητες 243 αιωνόβιων. Μεταξύ αυτών; Η αγάπη για το γέλιο.
2. Βήμα βήμα
Ο 123χρονος βολιβιανός Carmelo Flores Laura, γεννήθηκε στις 16 Ιουλίου του 1890 και είναι ο γηραιότερος άνθρωπος (με τεκμηριωμένα έγγραφα) στον κόσμο. Ο ίδιος όταν ρωτήθηκε από το Associated Press, που οφείλεται η μακροζωία του, απάντησε πολύ απλά «Περπατώ πολύ, αυτό είναι όλο.»
 
 


3. Ευτυχία
Μια μελέτη του 2011, διαπίστωσε ότι μεταξύ των ηλικιωμένων, η ομάδα που σκόραρε ως «πιο ευτυχισμένη» είχε ποσοστό θνησιμότητας της τάξης του 3,6%. Λιγότερο δηλαδή από το μισό του ποσοστού θνησιμότητας που είχαν οι πιο δυστυχισμένοι, οι οποίοι έφτασαν το 7,3%.
4. Είπε κανείς delivery:
Το 2012 δημοσιεύτηκε μία μελέτη που υποστήριζε, ότι οι άνθρωποι που μαγειρεύουν στο σπίτι έως και πέντε φορές την εβδομάδα είχαν 47% περισσότερες πιθανότητες να είναι ακόμα ζωντανοί μετά από μια δεκαετία. Οι ερευνητές εξέτασαν 1.888 άνδρες και γυναίκες ηλικίας άνω των 65 ετών, που ζούσαν στην Ταϊβάν.
5. Αστραφτερό χαμόγελο
Η κακή στοματική υγιεινή έχει συσχετιστεί με μειωμένο προσδόκιμο ζωής. Η διατήρηση ενός υγιούς στόματος με συχνό βούρτσισμα και χρήση οδοντικού νήματος μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις, άνοια και εγκεφαλικό επεισόδιο.



6. Έναν βαρύ γλυκό, παρακαλώ
Ένα φλιτζάνι ελληνικού καφέ την ημέρα…τον γιατρό τον κάνει πέρα. Ο ελληνικός ή τούρκικος (όπως θέλετε πείτε τον) καφές, έχει πλούσια αντιοξειδωτική δράση και πολυφαινόλες και θα μπορούσε να αποτελέσει και το μυστικό της μακροζωίας. Ερευνητές μάλιστα από το Πανεπιστήμιο της Ιατρικής Σχολής Αθηνών διεξήγαγαν τη μελέτη τους σε 71 άνδρες και 71 γυναίκες, που ζουν στην Ικαρία, γνωστή για την μακροζωία των κατοίκων της και διαπίστωσαν, ότι εκείνοι που πίνουν ελληνικό καφέ σε καθημερινή βάση είχαν καλύτερη ενδοθηλιακή λειτουργία από εκείνους, που έπιναν άλλα είδη καφέ.
7. Μία χωριάτικη στο 4
Οι ηλικιωμένοι που ακολουθούν μια μεσογειακή διατροφή, πλούσια σε υγιεινά λίπη (όπως το ελαιόλαδο), ψάρια, φρέσκα φρούτα και λαχανικά, μπορούν να αυξήσουν τη διάρκεια της ζωής τους, σε σύγκριση με τους συνομηλίκους τους, που επιλέγουν άλλες διατροφές. Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «AGE» έδειξε ότι οι πιθανότητες μάλιστα αυξάνονται έως και 20%.
8. Παφ, πουφ, παφ, πουφ
Έρευνες δείχνουν ότι οι γυναίκες που σταματούν το τσιγάρο ζουν μέχρι και 10 χρόνια περισσότερο από εκείνες, που επιμένουν να καπνίζουν. Ωστόσο, ανάλογα είναι τα στοιχεία και για τον ανδρικό πληθυσμό.



9. Πίνετε αλκοόλ…αλλά με μέτρο
Πίνοντας μόνο ένα ή δύο ποτήρια αλκοόλ την ημέρα θα μπορούσε να βοηθήσει τους ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας να ζουν περισσότερο, λέει μία μελέτη του 2010. Ωστόσο, μην επαναπαύεστε καθώς η ίδια μελέτη έδειξε ότι χρειάζεται μέτρο, αφού οι πιο ένθερμοι οπαδοί του ποτού, είχαν 42% αυξημένο κίνδυνο θνησιμότητας...

Θέλετε κι άλλα; Πατήστε ΕΔΩ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου