Ο Μάζεν Μουσταφά, σεφ στο εστιατόριο Fellow που άνοιξε πρόσφατα στο Λος Αντζελες, είπε στο Insider ότι αυτό είναι το αγαπημένο του σάντουιτς όταν ζούσε στη Νέα Υόρκη.
«Είναι ένα σάντουιτς που τρώω αρκετές φορές την εβδομάδα πριν πάω για δουλειά», δηλώνει.
Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε: ψωμί τύπου μπέιγκελ, ένα αυγό, 100ml πλήρες γάλα, γαλλικό τυρί comté, μαγιονέζα, σάλτσα τσίλι και ξύσμα πορτοκαλιού.
Ξεκινήστε ψήνοντας το μπέιγκελ σε ένα τηγάνι μέχρι να ροδίσει. Στη συνέχεια χτυπήστε τα αυγά σας με το γάλα και ρίξτε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ανακατεύοντας παράλληλα.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε τη μαγιονέζα, το τσίλι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Απλώστε το μείγμα στο ένα μισό του μπέιγκελ, συμπληρώστε τα τηγανητά αυγά και απλώς τοποθετήστε τις φέτες του τυριού comté πάνω από τα αυγά. Προσθέστε και το άλλο μισό του μπέιγκελ και απολαύστε το πρωινό!
Σάντουιτς εμπνευσμένο από τα McDonald's
«Αυτό το σάντουιτς με κερδίζει κάθε φορά», δηλώνει ο Γκρεγκ Μάρνταντ, ο σεφ στο εστιατόριο Frenchie στο Λονδίνο. «Είναι πιο υγιεινό από την έκδοση του McDonald's και περίπου 100 φορές πιο νόστιμο».
Αρχικά ο Μάρνταντ συνιστά να σπάσετε το αυγό και να το τηγανήσετε μάτι σε αντικολλητικό τηγάνι. Μόλις έρθει η ώρα να συναρμολογήσετε σάντουιτς ο σεφ προτείνει να απλώσετε βούτυρο και στα δύο μισά από το ψωμάκι σας τύπου burger και στη συνέχεια να θερμάνετε τις βουτυρωμένες πλευρές τους σε ένα ταψάκι ή τηγάνι μέχρι να μαλακώσουν. «Συμπληρώστε μια φέτα τυριού τσένταρ σε κάθε μισό και αφήστε το να λιώσει».
Στη συνέχεια ο σεφ προτείνει να προσθέσετε άφθονο κέτσαπ στο ένα ψωμάκι και σος μπάρμπεκιου στο άλλο. Συμπληρώστε, προσθέστε δύο φέτες μπέικον στο ένα μισό και βάλτε το τηγανητό αυγό σας στο άλλο μισό με λίγο αλάτι και πιπέρι.
«Ενώστε το σάντουιτς μόνο όταν έρθει η ώρα να το φάτε, ώστε να μπορείτε να έχετε τη χαρά να σπάσετε τον κρόκο καθώς βυθίζετε στα δόντια σας», υπογραμμίζει.
Κορεάτικο σάντουιτς τύπου τοστ
Οι Μπέβερλι Κιμ και ο Τζόνι Κλαρκ, το ζευγάρι πίσω από το Parachute στο Σικάγο, έμαθαν αυτό το απλό αλλά νόστιμο σάντουιτς ενώ βρίσκονταν στην Κορέα.
«Είναι ένα σάντουιτς το οποίο πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν και είναι υπέροχο για πρωινό, μεσημεριανό γεύμα ή οποιαδήποτε άλλη στιγμή της ημέρας», δήλωσε η Κιμ στο Insider. «Θα το δείτε στην Κορέα να το πωλούν στους δρόμους και πραγματικά μου φέρνει πολύ ωραίες αναμνήσεις».
Το σάντουιτς αυτό μπορείτε να το φτιάξετε με μαλακό λευκό ψωμί, μια ομελέτα αυγού που περιλαμβάνει ζαμπόν, κρεμμύδια, λάχανο, καρότα και λίγο καστανή ζάχαρη πασπαλισμένη στην κορυφή.
«Εάν έχετε ένα τηγάνι, μπορείτε να τα ανακατέψετε όλα ταυτόχρονα», είπε ο Kim. Στη συνέχεια προσθέστε στη ομελέτα στο ψωμί και πασπαλίστε με τυρί.
Αφήστε το τυρί να λιώσει και προσθέστε κέτσαπ, αν θέλετε. «Είναι πολύ νόστιμο», καταλήγει.
Και ένα vegan σάντουιτς για το τέλος
Αν και είναι Αυστραλός σεφ που μένει στη Δυτική Ακτή, ο Κούρτις Στόουν - ο οποίος διευθύνει τα εστιατόρια Maude και Gwen στο Λος Άντζελες - λατρεύει να κάνει τη δική του εκδοχή για vegan σάντουιτς.
Η εύκολη συνταγή περιλαμβάνει λαχανικά όπως πιπεριές και ντομάτες ψημένες στην σχάρα, μαζί με κολοκυθάκια και μελιτζάνες.
Ο Στόουν απλώνει λίγο γιαούρτι στο ψωμί πριν προσθέσει τα λαχανικά και ολοκληρώνει πάντα με λίγο τυρί φέτα.
«Έχεις αυτή την αλμύρα από τη φέτα, την υπέροχη πλούσια κρεμώδη γεύση από το γιαούρτι ενώ τα ψητά λαχανικά έχουν μυρωδιά από κάρβουνο. Απλά υπέροχο», καταλήγει.
Φωτογραφίες: Shutterstock
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου