Συνταγές για πατάτες με αβγά έχουμε δει πολλές. Η παρακάτω είναι λίγο διαφορετική, αλλά σίγουρα θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Μεταξύ άλλων έχουμε δει την κλασική συνταγή για αέρινη ομελέτα, την υπέροχη συνταγή για αφράτη ομελέτα αλά ισπανικά και πολλές άλλες συνταγές με παραλλαγές για πατάτες με αβγά.
Η παρακάτω συνταγή παρότι μοιάζει απλή, είναι εξαιρετική και δεν θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο, μικρό, μεγάλο.
Υλικά συνταγής για πατάτες με αβγά και ζαμπόν
- 4-6 μεγάλες πατάτες κομμένες
- 4 αβγά
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 200 γρ. ζαμπόν serrano ή Parma
- Αλατοπίπερο
- Πράσινη σαλάτα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση συνταγής για πατάτες με αβγά και ζαμπόν
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς, αέρα.
- Καθαρίστε και κόψτε τις πατατές.
- Βράστε τις πατάτες για πέντε λεπτά.
- Στραγγίστε τις πατάτες και τοποθετήστε τες σε ένα ταψί.
- Ψεκάστε τις ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά.
- Αφήστε τις πατάτες να ψηθούν για 25 λεπτά.
- Κόψτε το ζαμπόν serrano σε κομμάτια, βάλτε το πάνω από τις πατάτες και μαγειρέψτε για άλλα πέντε λεπτά.
- Εντωμεταξύ τηγανίστε τα αυγά.
- Μοιράστε τα αυγά και το ζαμπόν σε τέσσερα μπολ και βάλτε από πάνω από ένα τηγανιτό αβγό.
- Σερβίρετε με πράσινη σαλάτα, το δείπνο είναι έτοιμο.
iefimerida.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου