ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

Δέκα λόγοι για να πετύχει η δίαιτα - Γράφει η Βασιλική Αμπατζιάδου (Διαιτολόγος)

Τον Σεπτέμβριο πολλοί από εσάς αποφασίζουν ότι θα προσέξουν την διατροφή τους. Είτε κάνοντας μία προσπάθεια μόνοι τους ή κατευθυνόμενοι από πιστοποιημένους Διαιτολόγους-Διατροφολόγους. 
Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές , την χαλάρωση και τα διάφορα κοκτέιλ το λεγόμενο  'πρήξιμο' δίνει ώθηση στα άτομα να δημιουργήσουν το δικό τους διατροφικό πλάνο .
Παρακάτω προτείνονται 10 λύσεις για το πως θα πετύχει η απώλεια των κιλών:


1) Οργάνωση Γευμάτων

Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στη διατροφή μας αποτελεί η οργάνωση . Προσπάθησε να οργανώνεις τα γεύματα σου, να μην στερείσαι τα αγαπημένα σου φαγητά.

2) Απενεχοποίηση των θερμίδων

Οι θερμίδες είναι στην ουσία η ενέργεα που πρέπει να λαμβάνουμε κατά την διάρκεια της ημέρας. Ανάλογα το τρόφιμο διαφέρουν και οι θερμίδες...

3) Μικρά και συχνά γεύματα

Ένα από τα πιο συνηθισμένα που ακούγεται είναι μικρά και συχνά γεύματα. Η αλήθεια είναι ότι τα μικρά γεύματα βοηθάνε αρκετά στην απώλεια βάρους διότι ο οργανισμός δεν είναι νηστικός. Σαφώς και όλα αυτά ποικίλλουν από άτομο σε άτομο αλλά για τους περισσότερους τα μικρά γεύματα έδειξε θετικά αποτελέσματα.

4) Ενυδάτωση

Νερό και πάλι νερό . Το πιο βασικό κομμάτι στην διατροφή του ατόμου που παρέχεται απλόχερα και καμιά φορά δεν το εκμεταλλευόμαστε Ένας μέσος ενήλικας είτε άντρας ή γυναίκα είναι καλό είναι να καταναλώνει 2 λίτρα νερό καθημερινά.

5) Δημιούργησε τις αγαπημένες σου συνταγές

Μπορείς πολύ εύκολα να φτιάξεις τα αγαπημένα σου φαγητά.. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί ότι έχουν βγει στην αγορά τροφές που βοηθάνε πολύ ,έτσι ώστε η διατροφή σου να γίνεται καλύτερη.

6) Φυσική δραστηριότητα

Οι έρευνες έδειξαν ότι η φυσική δραστηριότητα μόνο θετικά αποτελέσματα έδειξε. 

Δεν αλλάζει μόνο το σώμα αλλά και το πνεύμα . Η φυσική δραστηριότητα είναι μία ανάγκη του οργανισμού που μόνο θετικά μπορεί να επηρεάσει.

7) Μείωση αλκοόλ

Το αλκοόλ περιέχει αρκετές θερμίδες και μάλιστα στην κοινότητα των Διαιτολόγων χαρακτηρίζονται ως κενές θερμίδες.  Η σύσταση που δίνεται από τον Εθνικό διατροφικό είναι μέχρι 3-4 ποτά Επίσης μπορεί να αντικατασταθεί με λευκό ή κόκκινο κρασί.

8) Περισσότερες σαλάτες πλούσιες με αντιφλεγμονώδη ιδιότητες

Οι φρέσκες σαλάτες εποχής αποτελούνται από συστατικά πληθώρα για τον οργανισμό. Αντιφλεγμονώδη, βιταμίνες του συμπλέγματος b, vitamini C , μπορούν να δώσουν στον οργανισμό  θρέψη και όλα τα απαραίτητα που χρειάζεται καθημερινά.

9) Μην κάνεις την δίαιτα της φίλης σου

Ο καθένας έχει διαφορετικό οργανισμό  άρα και διαφορετικές ανάγκες.

10) Καλή διάθεση

Η διάθεση είναι αυτή που μπορεί να βοηθήσει πολύ στην προσπάθεια σου. Σκέψου ότι η επιβίωση προέρχεται μέσα από το φαγητό . Επέλεξε τι θα φας χωρίς να νιώθεις ότι αυτό το φαγητό δεν είναι η σωστή επιλογή. Άλλωστε κανένα φαγητό δεν αδυνατίζει και κανένα δεν παχαίνει . Προσπάθησε να τα καταναλώνεις όλα με μέτρο...




Τελειώνοντας θα ήθελα να προσθέσω ότι η λέξη δίαιτα δεν σημαίνει πάντα στέρηση. Η σχέση με το φαγητό μπορεί να γίνει καλύτερη ακούγοντας πάντα το σώμα σας. Μην διστάζετε να ζητήσετε βοήθεια. Το σώμα μπορεί να κάνει θαύματα..


Βασιλική Αμπατζιάδου

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Εξειδίκευση: Κλινική Διατροφή

(Τηλέφωνο επικοινωνίας: 694 16 21 889)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου