ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Συνταγή: Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι



Για 3-4 άτομα - Ετοιμασία: 10 λεπτά - Μαγείρεμα: 50 λεπτά


Υλικά

- 1.200 γραμμάρια χταπόδι

- Μισό κιλό μακαρονάκι κοφτό (μακαροτσίνια)

- 5 ώριμες ντομάτες (περασμένες από μούλτι)

- Μισό κουταλάκι γλυκού ζάχαρη

- 1 ποτήρι ελαιόλαδο

- 3 κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)

- 1 ξυλαράκι κανέλα

- 5 ποτήρια ζεστό νερό

- Αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση


 
 

Πλένουμε καλά το χταπόδι. Το βάζουμε μετά σε κατσαρόλα, χωρίς νερό, να φύγουν τα υγρά του. Ότι νερό βγάλει το πετάμε. Έπειτα, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα, μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το λάδι, για να σοταριστεί καλά σε όλες τις πλευρές του.

Όταν πλέον είναι έτοιμο, προσθέτουμε τις ντομάτες, αφού τις έχουμε περάσει από το μούλτι, ρίχνουμε τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και την κανέλα. Όταν βράσει το χταπόδι και έχει αρχίσει ήδη να μαλακώνει, προσθέτουμε πέντε ποτήρια ζεστό νερό και μετά τα ζυμαρικά. Μαγειρεύουμε για 25 με 30 λεπτά και όταν το φαγητό μείνει μόνο με τη σάλτσα του, το σερβίρουμε ζεστό.


 
 
lykavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου