ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023

ΣΥΝΤΑΓΗ: Αρνί με μακαρόνια μπλουμ στη γάστρα


Ντοματένιο και γλυκοφάγωτο αρνάκι, που μαγειρεύεται στη γάστρα.
Εκεί μπαίνουν και τα μακαρόνια, χοντρά, του παστίτσιου, μαλακώνουν και ποτίζονται με τη σάλτσα.30' προετοιμασία
2 ώρες και 15' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 45'

Υλικά
Μερίδες: 4-5 
1.500 γρ. αρνίσια σπάλα με το κόκαλο, σε μέτρια κομμάτια
1 ξερό κρεμμύδι, χοντροκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
2 καρότα, σε χοντρές στρογγυλές φέτες
4 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
2-3 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο + 2-3 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη + 2-3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
1/2 μάτσο μαϊντανός, χωριστά τα φύλλα από τα κοτσάνια, όλα ψιλοκομμένα
2 φύλλα δάφνης
200 ml λευκό ξηρό κρασί
40 γρ. μουστάρδα πικάντικη
1 κουτ. σούπας πελτές, διαλυμένος σε 400 ml ζεστό νερό
500 γρ. μακαρόνια για παστίτσιο
30 γρ. βούτυρο αγελαδινό ή 30 ml λάδι
χυμός από 1/2 λεμόνι
280 γρ. ξηρό ανθότυρο, χοντροτριμμένο
150 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία
Για να φτιάξουμε αρνί με μακαρόνια μπλουμ στη γάστρα, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 200°C.

 
 
Διαλέγουμε μια ευρύχωρη γάστρα ή ένα βαθύ ταψί. Στρώνουμε στον πάτο το κρεμμύδι, τα σκόρδα, τα καρότα, τις ντομάτες, τα κλωνάρια των φρέσκων μυρωδικών, τα κοτσάνια του μαϊντανού και τα φύλλα δάφνης. Περιχύνουμε με το κρασί.
Αλείφουμε τα κομμάτια του αρνιού με τη μουστάρδα και τα τακτοποιούμε πάνω στα υλικά που έχουμε βάλει στο σκεύος.

Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με τον αραιωμένο πελτέ και το ελαιόλαδο και κλείνουμε τη γάστρα με το καπάκι της ή σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα.

Ψήνουμε για 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει καλά το αρνί.

Βγάζουμε για λίγο το σκεύος από τον φούρνο, προσθέτουμε 1 λίτρο καυτό νερό και τα μακαρόνια.

Σκορπίζουμε τα κομμάτια του βουτύρου και περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού.
Σκεπάζουμε ξανά το σκεύος και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα μακαρόνια και να απορροφήσουν τα περισσότερα υγρά. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, πασπαλισμένο με το τριμμένο ανθότυρο.

gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου